Skip navigation

 

a144_177_001

 

Tρομάζετε, όσοι τρομάζετε, από το προσφυγικό ρεύμα, γιατί σας υπενθυμίζει μιαν αλήθεια που συνεχώς ξορκίζετε μέσα σας. Και εσείς πρόσφυγες είστε. Όλη η ανθρωπότητα αυτήν την εποχή βρίσκεται σε ένα προσφυγικό καράβι.

Πίσω σας χαλάσματα. Δεν μπορείτε πλέον να επιστρέψετε εκεί. Μπροστά η περιπέτεια μόνον. Ο κίνδυνος δεν είναι ο “άλλος”, ο “ξένος”, αλλά μονάχα το χοιρινό μυαλό σας και ο χοιρινός φόβος σας.

Εδώ τους μικρασιάτες πρόσφυγες τους αντιμετωπίσατε μια φορά και ένα καιρό ως “τουρκόσπορους” και “έλληνες β΄κατηγορίας” που “ενόχλησαν” την ησυχία σας, πόσο μάλλον τους μουσουλμάνους πρόσφυγες πόλεμου. Ας είναι καλά τουλάχιστον οι κάτοικοι των νησιών που σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν την ηπειρωτική, συντηρητική γραικοβλαχιά στο κεφάλι τους.

Θυμηθήκατε κιόλας και τα …καλά του χριστιανισμού απέναντι στο ακατανόητο για σας Ισλάμ. Όσοι στα σοβαρά θεωρείτε τον χριστιανισμό πιο “πολιτισμένο” ή “ανώτερο” κάθε άλλης θρησκείας, είστε πραγματικά για γέλια.

Εν προκειμένω, ανιστόρητοι, ανεκπαίδευτοι, ολιγόνοες, μα κυρίως τρομαγμένοι.

 

34dqu12

 

Η Διατοπία που θα αρχίσει να φαίνεται στην υδρόγειο μετά από πολλά χρόνια, θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος “dervish ” (μη) πολιτισμός στη γη.

Οι άνθρωποι δεν θα έχουν καν μόνιμη κατοικία, θα ταξιδεύουν συνέχεια. Το αίσθημα της ιδιοκτησίας θα εκλείψει πλήρως όχι για ιδεολογικούς ή ηθικούς λόγους, αλλά επειδή από ένα ιστορικό σημείο και μετά είναι δείκτης χαμηλού άι κιού.

Στην Διατοπία το αίσθημα της ιδιοκτησίας θα είναι παντελώς περιττό στο βαθμό που ο κάθε άνθρωπος, από οποιαδήποτε φυλή και πολιτισμική-θρησκευτική-εθνολογική καταβολή θα έχει στην διάθεσή του ολόκληρη την γη.

Οι “δημόσιοι βίοι”, οι “καρριέρες” και οι “δόξες”, ως έννοιες, θα προκαλούν μόνον γέλια στην θύμησή τους.

 

 

Η διατοπία της Γαιοπόλεως είναι για όσους κατανοούν πως ένα τεράστιο μέρος του σημερινού πολιτισμού δεν είναι μόνον για την χωματερή αλλά και άκρως επικίνδυνο όσον συνεχίζει μια νεκροζώντανη ύπαρξη καθαρά πάνω στον άξονα ματαιοδοξία-έμμονη ιδέα-ψυχοπαθολογικός ανταγωνισμός-αυθυποβολή.

Η Ευρώπη των Ελλήνων φιλοσόφων, των αναγεννησιακών καλλιτεχνών, των διαφωτιστών, των κοινωνικών οραματιστών και αναμορφωτών, η Ευρώπη ακόμα του μοντερνισμού, δεν έχει σχέση με το σημερινό ερείπιο που καμώνεται το “φρούριο”.

Οι υποτίθεται “πνευματικοί άνθρωποι” σήμερα, σε ένα μείζον ποσοστό καταντούν τρομαγμένοι ψιλικατζήδες. Αυτά που γράφουν αρκετές φορές δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλοί φόβοι και ξόρκια ή ασχολούνται με επουσιώδη κι ασήμαντα πράγματα.

Είστε άτυχοι. Θέλετε (οι όσοι) να “φανείτε” σε μιαν εποχή που καταποντίζεται και τελειώνει με ταχύ ρυθμό. Είτε θα φοβηθείτε τόσον βλακωδώς ώστε να καταποντιστείτε μαζί της, είτε θα αναγεννηθείτε. 

Τα όνειρά σας, οι επιδιώξεις σας, τα κληρονομημένα “πιστεύω” σας, οι όποιες “συντηρητικές”-“προοδευτικές”-“επαναστατικές” ιδεολογίες σας στην “κονσέρβα”, έχουν ήδη περάσει την ημερομηνία λήξης.

Ζείτε πλέον σε έναν κόσμο που δεν έχει την πολυτέλεια να συνδράμει τις φαντασιώσεις σας, πολιτικές, καρριερικές, εξουσιαστικές, έστω σε έναν βαθμό, γιατί αυτές ακριβώς οι φαντασιώσεις, οι δικές σας και των προγόνων σας, ήταν που τον αποτελειώσαν.

 

Advertisements